Friday, April 9, 2010

Bandung Baby Shopping


I had a blast shop-til-drop weekend with my other 3 girls (Diot, Maisara & Nabyla) and a guy (identiti dirahsiakan atas sbb2 tertentu). Tujuan utama untuk jadi "personal shopper" to my 24 weeks preggy besties, Diot yg nak shopping sakan baby outfits. I would say this is our unplanned shopping vacation. Sebab kalau plan, asyik tak jadi sbb masing-masing busy. So a week before we left, bila Diot kata "jom pegi Bandung", we said "yes" dan akhirnya kami berlima berlepas ke sana on last Thursday (1 April) dan pulang dengan hati dan bags yang berat on Sunday (4 April).

Apa best shopping kat sini? Hello Kitty stuffs (original San Rio). Gila murah compare to KL and Tokyo. Diot mmg gila Hello Kitty dan ada byk collection sejak kecik lagi. She bought a huge Hello Kitty plush (really huge one), food containers, diaper bag, toilet bowl cover, utensils, macam-macam lagilah! Mine, Hello Kitty wall clock and electronic bath scale for Fiona & Thalia's room. Ni pun Diot yg belanja. Kids, pls say tenkiu to Auntie Diot :)

I sempat jugak accomplished my mission utk borong high quality fabrics. Iya, untuk my current "Fiona et Thalia" project. Tunggu...


Hubby drove us to the airport. Sukanya Nabyla & Maisara tak sabar nak shopping!

Enjoy our stay at Sensa Hotel.



This is Amirseun.
A friend of mine and also my fave "Supir" (driver/tour guide) setiap kali di Bandung.










Last but not least, Balinese massage "acara penutup" wajib malam terakhir di sana.

Masa pergi, sorang satu beg kecik. Masa balik, sorang empat beg besar punyer!!! Taxes & extra baggage fee pun baekkk punya charges.

0 smooches on "Bandung Baby Shopping"

 

Raising Up Two Little Zara Copyright 2008 All Rights Reserved Baby Blog Designed by Ipiet | All Image Presented by Tadpole's Notez